Öğretmenler

2021 Aday Öğretmen Formları İndir

MEB tarafında yapılan açıklama ile 2021 aday öğretmen formları yayınlandı. Aday öğretmenlerin seminerleri çevirim içi ortamlarda uzaktan eğitim yoluyla EBA üzerinden alacakları açıklandı. Aday öğretmen formlarının sayısının azaltıldığı belirtilerek aşağıda yer alan açıklamalar yapıldı. Aday öğretmenlik formlarını indirmek için aşağıda yer alan linke tıklayınız.

Genel Açıklama

  1. Mahalli olarak düzenlenen Aday öğretmen yetiştirme hizmetiçi eğitim faaliyetleri Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen merkezi hizmetiçi eğitim programları ile yürütülecektir.
  2. Aday öğretmen yetiştirme sürecinde adaylığı kaldırılan öğretmenlerin eğitimlerinde kullanılan toplamda 12 adet form, 3 adet forma dönüştürülmüştür.
  3. Formlar dijitalize edilerek MEBBİS (Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemi) sistemi üzerinden Aday Öğretmen Performans Değerlendirme Modülü’nde çevrimiçi olarak doldurulmasına imkân tanınmıştır.
    1. Aday öğretmen yetiştirme programı uzaktan eğitim seminerleri çevirimiçi olarak EBA’dan erişime açılmıştır.
    2. Ulusal ve uluslararası mesleki gelişim programları aday öğretmen yetiştirme programı eğitim kursları adı altında çevrimiçi olarak açılmıştır.

Bakanlığımızca 01 Ocak 2020 tarihi itibariyle ataması yapılan ve göreve başlayan aday öğretmenler ile bu tarihten önce ataması yapılan ve göreve başlayanlardan daha önce adaylık eğitimlerine hiç katılmayan aday öğretmenlerin adaylık kaldırma sınavını hiç almamış aday öğretmenler Ek-1 program doğrultusunda merkezi olarak düzenlenecek “Aday Öğretmen Yetiştirme Uzaktan Eğitim Semineri” ve Aday Öğretmen Yetiştirme Uzaktan Eğitim Kurslarını tamamlamaları,

Adaylık Kaldırma Sınavına katılarak başarılı olan ve Aday Öğretmen Yetiştirme Programı’nı tamamlamamış, eksik eğitimleri olan öğretmenlerin Ek-4 denklik tablosuna göre eksik kalan eğitimlerini merkezi olarak düzenlenecek “Aday Öğretmen Yetiştirme Uzaktan Eğitim Semineri” hizmetiçi eğitim faaliyetine başvurarak tamamlamaları

Adaylık Kaldırma Sınavına katılmamış, Aday Öğretmen Yetiştirme Programı’nı tamamlamamış, eksik eğitimleri olan öğretmenlerin Ek-4 denklik tablosuna göre eksik kalan eğitimlerini güncellenen Ek-1 programa göre merkezi olarak düzenlenecek hizmetiçi eğitim faaliyetlerine başvuruda bulunarak tamamlamaları,

Önerilen Yazı:  MEB Ajanda Uygulaması ve Kurulumu

Adaylık Kaldırma Sınavına katılmamış, adaylık eğitimlerini tamamlamış öğretmenlerin güncellenen Ek-1 Aday Öğretmen Yetiştirme Programı eğitimlerinden muaf tutulması, ancak adaylık kaldırma sınavı güncellenen yeni programa göre yapılacağından sınava katılacak bu öğretmenlerin istemeleri hâlinde güncellenen Ek-1 programda yer alan hizmetiçi eğitim faaliyetlerine başvuruda bulunarak katılması gerekmektedir.

Adaylık Kaldırma Sınavına katılmış ancak başarılı olamamış aday öğretmenler

  1. Eğitimlerini tamamlamış olanlar eğitimlerden muaf olarak tekrar Adaylık Kaldırma sınavına katılacaktır.
  2. Eksik eğitimi olanlar Ek-4 denklik tablosuna göre eksik kalan eğitimlerini tamamlayarak Adaylık Kaldırma sınavına katılacaktır.

Ek-1 Aday Öğretmen Yetiştirme Programı ve Ek-2 Uyum Programı’nda yer alan ve Bakanlığımızca merkezi olarak düzenlenen uzaktan eğitim kurslarına katılan ve başarılı olanların bu eğitimlerini yapmış sayılmaları,

Özel Öğretim Kurumlarında Adaylığı Kaldırılan ve “Uyum Programı”nı tamamlayan öğretmenlerin güncellenen Ek-2 Uyum Programı’ndan muaf tutulması,

Özel Öğretim Kurumlarında Adaylığı Kaldırılan ve “Uyum Programı”nda eksiği olan öğretmenlerin Ek-5 denklik tablosuna göre, hiç eğitim almamış olan öğretmenlerin ise eğitimlerini güncellenen Ek-2 programa göre merkezi olarak düzenlenecek hizmetiçi eğitim faaliyetlerine başvuruda bulunarak tamamlamaları gerekmektedir.

Aday öğretmen yetiştirme programı uzaktan eğitim kursları ile uzaktan eğitim seminerleri öğretmenlerimizin ilgi, ihtiyaç ve beklentileriyle çocuklarımızın ihtiyaçları doğrultusunda dinamik olarak güncellenerek öğretmenlerimiz desteklenecektir.

 

2021 Aday Öğretmen Formları İNDİR

FORMLAR

EK-1 Aday Öğretmen Yetiştirme Programı

EK-2 Özel Öğretim Kurumlarında Adaylığı Kaldırılan Öğretmenlerin Uyum Programı

EK-3 Form 1 – Aday Öğretmen Uygulama – Çalışma Formu

EK-3 Form 2 – Aday Öğretmen Ders İçi Gözlem Genel Değerlendirme Formu

EK-3 Form 3 – Özel Öğretim Kurumlarında Adaylığı Kaldırılan Öğretmenlerin Uygulama – Çalışma Formu

EK-4 Aday Öğretmen Yetiştirme Programı Denklik Tablosu

EK-5 Özel Öğretim Kurumlarında Adaylığı Kaldırılan Öğretmenlerin Uyum Programı Denklik Tablosu

Önerilen Yazı:  EBS Adaylık Kaldırma Sınavı Deneme 1 PDF İndir
Aday Öğretmenlik Formlarını İndir

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu