Kitap Dizi İnceleme

Kitap Tavsiyesi Her Yaştan Okuyucuyu Çeken Kitaplar

Kitap Tavsiyesi Her Yaştan Okuyucuyu Çeken Kitaplar

Merhabalar arkadaşlar, okumayı seven biri olarak sizlere bazı kitap tavsiyesi önerilerinde bulunacağım. İyi bir kitaba rastlamayan insanlar elbette bunun doğal sonucu olarak kitap okumayı sevmeyebilirler. Ama türlerine göre listeleyeceğim bu kitaplar ile okumaya başlarsanız okumayı çok sevebilir ve kitapların o muazzam dünyasına kendinizi kaptırabilirsiniz. Hadi şimdi beraber bu listelere bakalım.

Her Yaştan Okuyucuyu Çeken Kitaplar

 

Şeker PortakalıŞeker Portakalı (Ciltsiz) - Jose Mauro De Vasconcelos | kitapyurdu.com

Birine kitap önermeye başlayıp da Şeker Portakalı’na değinmesem olmazdı. Şeker Portakalı o kadar güzel bir kitaptır ki defalarca okunsa sıkılmaz insan. Üstesinden yıllar geçse unutamaz. Bir yerde repliğini görse duygulanır. Hassas kalpli ama azıcık da yaramaz bir çocuğun iç dünyasını keşfetmek, üzüldüğü ve kırıldığı şeyleri okumak insanı öyle yaralıyor ki Zeze’yi kucaklamak istiyorsunuz. Masum bir çocuğun gözünden hayatı okuyup o çocuğun sıcak kalbinin sizi sarıp sarmalaması için de harika bir mevsimdeyiz.

 

 

 

D&R - Kültür Sanat ve Eğlence Dünyası

Küçük Prens

 Önermekten büyük zevk duyacağım bir diğer kitap da Küçük Prens. Fakat kitabın orijinal dili Fransızca olduğu için alırken direk Fransızcadan çevrilmiş olduğuna dikkat ederek almanızda fayda var. Küçük Prens okuduğumda “büyüklerin” ve “küçüklerin” dünyalarının ne kadar farklı olduğunu, ne kadar masum ve saf varlıklara karşı bizim ne kadar çıkarcı ve kirli insanlar olduğumuzu gösterdi kitap bana bir kez daha. Her yaştan okuyucunun çok seveceği bu kitapta hayalin, insanları sevmenin, birine değer vermenin ve masum kalplerin saflığını okuyacaksınız.

 

 

 

MOMO-1. BASKI - MICHAEL ENDE | Nadir KitapMomo

Momo da tıpkı diğer iki kitap gibi aslında yetişkinler için yazılmış bir diğer kitap. İnsanlar zamanlarını nerelere harcarlar? Zamanı nerelere harcarsak daha mutlu oluruz? Ailemize ayırdığımız vakit yeterli mi? Bu gibi aslında sürekli kendimize sormamız gereken bu soruları kitabı okuduğumuz süre boyunca kendimize sorup duruyoruz. İnsanları sadece sessizce dinlemenin, onları yargılamadan dinleyerek anlamaya çalışmanın ne kadar önemli olduğunu gösteriyor kitap bizlere. Biraz da büyükleri uyarıyor zamanlarını nereye harcadıkları konusunda. İnsanların çatışmasının en temelinde birbirlerini dinlememenin ve zaman ayırmamanın yattığını gösteriyor ve asla aklınızdan çıkmaması gerektiğini hatırlatıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu