Google Classroom Nasıl Kullanılır?

Google Classroom Nedir?

 Google Classroom sanal sınıflar oluşturarak, öğrencileri sınıflara ayırabileceğiniz öğrenciler ödev gönderebileceğiniz gönderdiğiniz ödevleri indirmeden online olarak değerlendire bileceğiniz bir Web 2.0 aracıdır. Uzaktan eğitim devam ederken öğretmenler olarak bizler de çocuklara ulaşacakları farklı yollar aramaktayız. Gerek dijital olarak hazırladığımız quizler, gerek soru-cevap ve ödevlendirme konusunda farklı seçenekleri denemek istiyoruz. Sizlere ödev gönderimi konusunda büyük kolaylık sağlayan Google Classroom’dan bahsedeceğiz.

Google Classroom

Google Classroom Nasıl Kullanılır?

  • Google Classroom’a gmail hesabınızla giriş yapabilirsiniz. Eğer hesabınız yoksa kayıt olabilirsiniz. Google Classroom’da sınıf oluşturabilir, bu sınıflara öğrencileriniz üye olmasını sağlayabilir, ödev gönderebilir, ödevleri buradan kontrol edebilirsiniz.
  • Google Classroom’a giriş yaptıktan sonra “+” seçeneğine tıklayarak “sınıf oluştur”a tıklayalım.
  • Açılan ekranda sizden istenen bilgileri giriniz. Sınıfınız adı, bölümünüzün adı gibi bilgileri girdikten sonra “oluştur” butonuna tıklayarak sınıfımızı oluşturmuş oluyoruz.
  • Açılan ekranda sizler ile sınıf kodunuz paylaşılacaktır. Bu kodu kopyalayarak sınıf gruplarınızda paylaşın. Böylece öğrencileriniz oluşturmuş olduğunuz sınıfa katılabilecektir.
  • Artık sınıfı oluşturduk. Duyurular kısmında öğrencilerimiz ile istediğimiz bir bilgiyi, dokümanı paylaşabiliriz.
  • Öğrencilere defter notu veya test gibi ödevler verdiğinizde bunların geri dönütünü whatsapp üzerinden yaptıklarında bir karışıklık oluşturmaktadır. Google Classroom’un en büyük kolaylığı ise her öğrencinin belgesini veya dosyasını isminin karşısında size gösteriyor ve isterseniz belge üzerinde düzenleme yapmanıza olanak sağlıyor. Eba’daki gibi her bir ödevi de indirmenize gerek yok. Dosyalar indirilmeden gösterilebiliyor.
  • Öğrencilerinize böyle bir çalışma göndermek için “Sınıf Çalışmaları” butonuna tıklayalım ve sonrasında “Oluştur”a tıklayalım.
  • Karşımıza çıkan ekrandan hangi tür çalışma göndereceksek bunu seçelim.
  • Öğrencilerin yazması için bir belge yükleyeceksek veya çözmeleri için bir test yükleyeceksek “ataş”a tıklayarak bu dosyamızı yükleyelim. Öğrenciler ödevlerini sizin gönderdiğiniz çalışmanın altına gönderdiklerinde her birinin karşısında kendi ödevini görebilecek hatta isterseniz puanlama bile yapabileceksiniz.

Google Classroom’a Nasıl Girerim?

Google Classroom hem bilgisayarınıza veya telefonuna indirmeden ödev verip kontrol edebildiğiniz hem de ayrı bir yerde not alma ihtiyacı duymadan direk öğrencinin karşısına değerlendirmenizi yazabileceğiniz için oldukça kullanışlı bir e-sınıf. Umarım faydalı olmuştur.

Google Classrom Web sayfasına gitmek için tıklayınız.


Quizizz Online Test Nasıl Hazırlanır?
Exit mobile version