Whatsapp’a Alternatif Mobil Uygulamalar

Whatsapp 2012 yılında kurulduğu zamandan itibaren büyük ilgi gördü bunun sebeplerinin başında reklamsız olması ve o zamana kadar kullanılan SMS gibi sınırlı bir mesajlaşma da sunmuyordu. İnternetin çektiği ve ağa bağlanılan her yerde mesajlaşma imkanı sunması birçok insanı oldukça memnun etti. Bunun yanı sıra zengin emoji seçenekleri, mesaj grupları oluşturma gibi seçenekler ile de whatsapp kullanıcılarının sayısının hızla artmasına sebep oldu.

WhatsApp

Kısa süre sonra da Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg tarafından satın alındı ve whatsapp geliştirilmeye devam etti. Durum, mavi tik gibi birçok seçenek ile beraber kullanıcılarına hizmet etmeye devam etti. Kullanıcı sayısı tüm dünyada milyonlara ulaştı.

Her şey güzel giderken yakın zamanda Whatsapp’tan kullanıcılarına bir bildirim gitti. Facebook ve ortak şirketlerin bilgilerini kullanması için onay isteyen Whsatsapp onay vermeyen kullanıcıların ise hesapları 8 Şubattan sonra silineceğini duyurdu. Ve deyim yerindeyse ortalık ayağa kalktı diyebiliriz. İnsanlar Whatsapp’ın gönderdiği bu bildirimi onaylamak istemeyince kendilerine yeni anlık mesajlaşma uygulamaları aramaya başladı. Bizler de sizler için onlardan birkaçını derledik.

Whatsapp’a Alternatif Mobil Uygulamalar


Telegram

Rus programcı Pavel Durov tarafından geliştirilen Telegram güvenli anlık mesajlaşma servisidir. En dikkat çeken özelliklerinden birisi gizli sohbet imkanıdır. Bu gizli sohbet gerçekleştiği zamanda gönderilen ve gelen mesajları ayrıca medya dosyalarını sunucularında saklamaz. Hatalı yazılan mesajı sonradan düzenleyebilmesi de kullanıcıları tarafından beğenilen bir özelliğidir. Sesli ve görüntülü arama desteği de sunan Telegram tamamen ücretsiz ve reklamsız olarak hizmet vermektedir

Web Sitesi için tıklayınız.

Signal

Elon Musk tarafından önerilen Signal uygulaması sesli ve görüntülü arama desteği sunan bir uygulamadır. Signal’in sevilen özelliklerinden biri zamanlama desteği sayesinde kullanıcılar tarafından belirlenen bir zamandan sonra mesajlar hem kendilerinden hem de karşıdaki kişiden silinmesini sağlar.

Web Sitesi için tıklayınız.

Detaylı Bilgi için: Signal Mobil Mesajlaşma Uygulaması

Bip

Turkcell tarafından geliştirilen yerli anlık mesajlaşma uygulaması Bip Android ve IOS işletim sistemine sahip kullanıcılar için geliştirilmiştir. Uygulamada grup mesajlaşma, konum paylaşma, para transferi gibi destekler kullanıcıların hizmetine sunulmaktadır. Turkcell aboneleri bu hizmetten mesaj, video ve ses kaydı için kotalarından düşmektedir diğer paylaşımları ise internet paketlerinden ücretlendirilmektedir. Turkcell operatörü kullanmayan kullanıcılar ise uygulama içerisinde gerçekleşen aramalar varsa ses paketlerinden yoksa da normal ses tarifesi üzerinden ücretlendirilmektedir.

Web Sitesi için tıklayınız.

Discord

Video oyunu oynayan kullanıcılar için geliştirlen Discord, Jason Citron tarafından mayıs 2015 tarihinde yayınlanmıştır. Kullanıcılarına modern ve rahat bir hizmet sunan Discord’un 2019 yılında 250 milyondan fazla kullanıcısı olduğu belirtilmiştir. Discord IOS ve Android gibi mobil işletim sistemlerinin yanı sıra Windows, Linux ve MacOS gibi masaüstü işletim sistemleri üzerinde de hizmet vermektedir.

Web Sitesi için tıklayınız.

Exit mobile version